Maus Esittelyvideo tulossa!

LUE ALLA OLEVAT LISÄTIEDOT JA VIRALLISET TIEDOTTEET !

SERTIFIOINTI ja CE-MERKINTÄ

CE-merkintä on tuotemerkintä EES-maissa. Kirjaimet CE on lyhennys 'Conformité Européenne ('EU-direktiivin mukainen'). CE-merkittyä tuotetta saa myydä EES alueella ilman lisävaatimuksia. Vaatimukset, jotta tuote saa CE-merkinnän ovat: Tuote vastaa perusvaatimusten mukaan, esimerkkinä terveys, turvallisuus, toiminto, ympäristö. Tarkistus on tehty luodun rutiinin mukaisesti.

RINA-SERTIFIOINTI VUODESTA 1861 LÄHTIEN

RINA on hallinto, joka on vuodesta 1861 sertifioinut ja tarkistanut laitteita ja meri aluksia. He tekevät tutkimuksia heidän laboratorioissa seuraavilla alueilla: kemiallisia, fysikaalisia, ja mikrobiologisia tutkimuksia, tulenkesto ja mekaanisia stressitutkimuksia.
Testilaboratoriot ovat varusteltu parhaimmalla tekniikalla, testatakseen suojavarustuksen ja henkilökohtaisen suojavarustuksen, testatakseen tulenkestoa ja reaktiota, optista tiheyttä sekä savun myrkyllisyyttä. RINA on yksi IACS:n perustajajäsenistä, joka osallistuu aktiivisesti teknisiin tutkimuksiin ja sääntöjä laativana ryhmänä eri instituutioiden tapahtumissa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. RINA tarjoaa arviointeja, kontrollia, sertifiointia ja tutkimuspalveluja kansallisten ja kansainvälisten sääntöjen mukaisesti koskien materiaaleja, muotoilua, tuotteita, kasveja sekä ottaa suorittaakseen valtion virastoilta ja muilta virastoilta saamiaan tehtäviä. Lue lisää RINA:sta heidän kotisivultaan tästä ...

MITAT

243 MM KORKEA, 54 MM HALKAISIJALTAAN JA PAINO 480 GRAMMAA

Maailman pienin? Mielestämme iso vahvuus on pieni koko mikä tulisi huomioida. Enää ei sinun tarvitse juosta ja etsiä sammuttajaa jota et tiedä missä se on ja toimiiko se.
Maus Xtin Klein toimii ilman huoltoa 5 vuotta. Sinun ei myöskään tarvitse murehtia minkä tyypin palon Maus sammuttaa! Se toimii kaiken tyyppisille pienpaloille. Tulipalo kaksinkertaistaa kokonsa joka 15. sekunti. Sinun ei tarvitse pelätä tätä asiaa, kun MAUS Xtin Klein sammutin on käden ulottuvilla, esim. keittiössä, hanskalokerossa, veneessä, töissä taikka grillatessa. MAUS Xtin Klein on aina käden ulottuvilla. Rekisteröimällä sähköpostiosoitteesi, ilmoitamme sinulle, kun sinun on aika investoida uuteen sammuttimeen. Rekisteröi sinun MAUS Xtin Klein sammuttimesi tässä sähköpostiosoitteella ja sammuttimen päiväyksellä.

PÄÄTÖS

PALONTORJUNTAVIRANOMAINEN - PELASTUSLAITOS

Pelastuslaitos on asiantunteva viranomainen, joka tietää palontorjunnasta. He mm. työskentelevät yhteiskunnan paloturvallisuuden parantamiseksi. Heidän työskentely tapahtuu tutkimuksia tekemällä sekä luomalla standardeja ja säännöksiä.
Toimintaan kuulu myös tukemalla yksityisen henkilön mahdollisuutta ennalta ehkäistä ja turvata itsensä tulipalolta. Paloviranomaiset ovat tarkastaneet MAUS Xtin Klein laitteen ja se on todettu vaarattomaksi tuotteeksi, sekä vaarattomaksi käyttäjälle.
Muutamat tärkeät huomioon otettavat ominaisuudet ovat, kuinka laite reagoi joutuessaan itse tuleen, taikka suureen kolariin. Silloin näissä tapauksissa se yksinkertaisesti - käynistää ja tyhjentää itsensä, mutta ei samalla voimakkuudella kuin sammutustilanteessa.
Tämä paloviranomaisten päätös on perustana laitteen markkinointiin Pohjoismaissa. Toimitamme MAUS Xtin Kleinit tavallisena rahtina, jonka DB Schenker hoitaa meille. MAUS Xtin Klein toimii täydentävänä sammuttimena muiden olemassaolevien rinnalla, jotka ovat hyväksyttyjä palontorjunta laitteita EN3-7 vaatimusten mukaisesti, siellä missä tämä vaaditaan. Koska MAUS Xtin Klein ei ole sertifioitu EN3-7 mukaisesti, on sillä rajoitettu sammutuskapasiteetti ja sitä tulee käyttää ainoastaan pienemmissä tulipaloissa. MAUS Xtin Kleinissa ei ole painetta, kuten perinteisissä sammuttimissa, vaan se sisältää sen sijaan pienen pyroteknisen osan käynnistääkseen tyhjennyksen.

TULEN SAMMUTUS SAVUN AVULLA

AVARUUSTEKNOLOGIA

Venäläiset kosmonautit tarvitsivat tuotteen tulipalon torjuntaa varten ja näin ollen saatiin kehitettyä uusi innovatiivinen keksintö torjua tulta savun avulla. Kaliumpohjainen savu ei tukehduta tulta, vaan kapseloi sisäänsä palavat artikkelit ja tuloksena tuli sammuu. Säästät rahaa, koska sinun ei tarvitse siivota sammutusjäänteitä, eikä parhaimmillaan maksaa kallista vakuutuksen omavastuu osuutta ja voit ehkäistä katastrofin MAUS sammuttimella.

TAKUU & KIERRÄTYS

5 VUODEN TAKUU

Takuu on voimassa 60 kuukautta valmistus päivämäärästä. DOM (Date of Manufacturing) on valmistus päivämäärä ilmoitettuna muodossa kuukausi/vuosi. Parasta ennen päivämäärä EXP (Expire date) on myös muodossa kuukausi/vuosi. Katso kuva vasemmalla.
Mikäli MAUS sammuttimen takuuaika on mennyt umpeen vähintään vuodella (enintään 6 vuotta kokonaisuudessaan) niin aktivoi (tyhjennä) sammutin ulkoilmatilassa. Taikka muuten ota yhteyttä meihin saadaksesi lisäohjeita recycle@mausxtin.comilmoittamalla "EXP" päivämäärä ja autamme sinua.

KIERRÄTETÄÄN KUTEN SPRAYPURKKI SISÄLTÖINEEN

Käytetty Maus sammutin (aktivoitu ja tyhjä) kierrätetään se samalla tavalla kuin spraypurkki sisältöineen:

  • JÄTE: spraypurkki sisältöineen
  • PAIKKA: jätteen kierrätyskeskus
  • ​KIERRÄTYSLAJIKE: vaarallinen jäte.


Mikäli sammutinta ei ole aktivoitu eli tyhjennetty, tulee se aktivoida ja tyhjentää kokonaisuudessaan ulkoilmatilassa. Tämä voi myös olla hyvä tapa oppia tuntemaan, kuinka sammutin reagoi käytössä. Mikäli sammutin on yli 6 vuotta vanha, ota yhteyttä meihin recycle@mausxtin.com ilmoittamalla "EXP" päivämäärä ja autamme sinua.

TEKNOLOGIA JA AINEET

KäYTTöTURVALLISUUSTIEDOTE

  • MAUSXtinKlein_1.0 FIN.pdf283 KB
  • MAUSXtinKlein_1.1 SWE.pdf290 KB

AEROSOLI JA PTA

Aerosolin koostumus on kaasua ja hiukkasia, jossa hiukkaset voivat olla, joko juoksevassa taikka kiinteässä muodossa. Sammutusaine aerosolin muodossa ei yleensä eroa suuresti sammutusaineesta pulverimuodossa, jolloin hiukkasten kemiallinen koostumus useimmiten on sama. Hiukkasten koko on kylläkin 10-100 kertaa pienempi silloin. Näin ollen aerosolin pienemmällä massalla on kaasua muistuttavat ominaisuudet kuten leviämis- ja käytösmallit.Pyroteknisesti tuotetut aerosolit (PTA) ovat hyvin pieniä hiukkasia jotka syntyvät sammutusaineesta joka itse asiassa koostuu hyvin hienosta pulverista (kaliumyhdistyksestä), mikä höyrystyy generaattorissa. Kuuma höyry kulkee jäähdytysaineen läpi joka laskee höyryn lämpötilaa ja sen jälkeen kondensoituu. Tästä syntyy aerosoli koostuen hyvin pienistä hiukkasista.Kolme pääasiallista sammutusmekanismia kuvaa niiden pienten hiukkasten sammutusvaikutusta.
Hiukkasten hajotessa lämpö imeytyy (terminen mekanismi).
Heterogeenisesti katalysoidussa reaktiossa hiukkasten pinnalle jälleen muodostuu radikaaleja (kemiallinen reaktio).
Aerosolia muodostavan seoksen palaessa ja siinä syntyvillä aineilla on sammuttavia ominaisuuksia.Nuo pari ensimmäistä mekanismia tapahtuvat hiukkasten pinnalla ja sammutustehokkuus perustuu hiukkasten kokonaispinta-alaan. Suurempi kokonaispinta-ala tarkoittaa suurempaa sammutustehokkuutta. PTA:n hyötyjä on, ettei tarvitse paineistettua kammiota, putkia, venttiileitä ja suuttimia sammutusaineen jakelussa. Lisäksi sammutustehokkuus on painoyksikköä kohden korkea, noin 3-10 kertaa tehokkaampi kuin Haloni.